Zeggen wat je denkt, dát is aantrekkelijk

Zodra een man iemand leuk vindt, begint hij na te denken over wat hij precies moet zeggen. Of zij dat wel leuk vindt, wat hij allemaal zegt. En of hij niet beter de veilige weg kan nemen, zodat ze in ieder geval niet wordt afgeschrikt door wat hij zegt. Dat is toch verstandig?

Wees geen grijze man

Nee dus. Dat is zo’n beetje het minst verstandige wat je kunt doen. Er is een reden dat vrijwel niemands favoriete kleur grijs is. Grijs is saai. Grijs is een compromis. Mannen die heel voorzichtig zijn met hun woorden, zijn grijze mannen. Saaie mannen. Aantrekkingskracht is juist gebaseerd op het tegenovergestelde van saaiheid. Dus hoe saaier je bent, des te kleiner de kans dat een vrouw je aantrekkelijk vindt.

De angst om jezelf te zijn

En ja, zeggen wat je denkt is eng. Heel eng zelfs, vooral wanneer je iemand écht leuk vindt. Want je wil niets liever dan dat zij jou ook graag mag. Dat ze verliefd op je wordt. Dat ze nergens meer aan kan denken omdat ze steeds met jou in haar gedachten zit. Maar dat bereik je nooit door de veilige weg te kiezen. Wie de veilige weg kiest, gumt zichzelf uit.

Saaiheid is veilig, en zinloos

Saaiheid levert inderdaad veiligheid op. Ze zal je niet verafschuwen. Ze zal je zelfs niet vervelend vinden. Hoe kan ze ook anders? Ze heeft geen mening over je, want er valt geen mening over je te hebben. Mensen hebben geen oordeel over iemand die zijn mond houdt, of die alleen iets zegt wat iedereen al heeft genoemd. Het voordeel is dat je buiten schot blijft. Het nadeel – het enorme nadeel, kan ik beter zeggen – is dat je ook nooit indruk zal maken.

Eerlijkheid leidt tot aantrekkingskracht

Dat is de reden dat je moet zeggen wat in je opkomt. Ja, het is angstaanjagend, maar je moet over dat obstakel heen om iemand te zijn. Om iemand te worden waar vrouwen verliefd op kunnen raken. Dat betekent ook dat er vrouwen zijn die jou helemaal niks vinden. Die zich aan je ergeren. Die misschien zelfs een beetje van je walgen, door die rare uitspraken van je. Maar dat hoort erbij. Want wat krijg je ervoor terug? Vrouwen aan de andere kant van het spectrum. Oftewel: vrouwen die verliefd op je kunnen worden.

Wat jou uniek maakt

Mensen worden verliefd op unieke wezens. Unieke persoonlijkheden. En natuurlijk, in principe lijken mensen ontzettend op elkaar. Maar het is net die ene uitspraak van jou die jou uniek maakt. Jouw persoonlijkheid is gebaseerd op al die gedachten die niemand heeft gehad behalve jij. En hoe stom ze ook klinken, ze maken jou wie je bent. En dát is aantrekkelijk.

Je hebt geen andere keuze

Dus eigenlijk zit er niets anders op. Je moet wel. Als je vrouwen de kans wilt geven om verliefd op je te worden, moet je ze allereerst de kans geven om een mening over je te vormen. En dat kan alleen wanneer je je vrij voelt om te zijn wie je bent. Om te zeggen wat je denkt. Om te delen wat je voelt. Alleen dan zien vrouwen dat jij anders bent dan al die andere mannen, en alleen dan zullen er vrouwen zijn die op jou vallen.

Wat het je oplevert

En het mooiste is nog: ze vallen op jou omdat jij het bent. Je hebt niets verborgen, je was precies jezelf, en daardoor hoef je nooit te acteren. Ze werd verliefd op de persoon die je daadwerkelijk bent, en die persoon kun je blijven tot aan je dood. Zonder er moeite voor te hoeven doen. Dat is toch veel beter dan de rest van je leven acteren om indruk te maken op vrouwen die jou eigenlijk helemaal niet kennen?

Het antwoord is ja. Natuurlijk is dat beter.

Dus je weet wat je te doen staat.

Zal ik af en toe zo’n advies naar je mailen?Eén antwoord op “Zeggen wat je denkt, dát is aantrekkelijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *