Wat je kunt leren van die ene dronken avond toen alle vrouwen je grappig vonden

De belangrijkste reden dat veel mannen weinig succes hebben bij vrouwen, is dat ze zichzelf onderschatten. Dat komt door hun angst. Ze zien een mooie vrouw en besluiten bij voorbaat dat ze kansloos zijn. En dan gaat ze het pas proberen – als ze dat al durven. Er is eigenlijk maar één moment waarop zulke mannen zich vrij voelen, en dat is wanneer ze dronken zijn. Als je de volgende ochtend alles niet meteen weer vergeten bent, kun je van zo’n avond ontzettend veel leren.

Gebruik je dronken lef, maar dan nuchter

Let op: dit is geen pleidooi om vaker te drinken. Of je drinkt, met welke frequentie en in welke mate, moet je lekker zelf weten. Het gaat me dan ook niet om drank als truc, of als juiste aanpak. Het gaat me puur om die ene avond waarop je jezelf even vrij liet, en je met iedereen een gesprek durfde aan te gaan. Die avond kun je namelijk als basis gebruiken om dat ook te proberen wanneer je nuchter bent.

Diezelfde vrijheid oproepen zonder drank op

Ja, dat klinkt meteen alweer eng. Als je nuchter bent heb je die vrijheid niet. Dan ben je nog voordat je op een vrouw afstapt al aan het bedenken wat je wel of niet moet zeggen. Maar toch is er een belangrijke les uit te trekken. Namelijk: het kan. Hoewel dit simpel klinkt, is het ongelofelijk waardevol om dat te beseffen. Het kan. Het is mogelijk om vrij te zijn, om te zeggen wat je denkt, om de leiding te nemen over het gesprek, om haar het gevoel te geven dat het jou niets uitmaakt wat mensen van je denken – jij doet waar je zin in hebt.

Het gaat in stapjes

Vanzelfsprekend verdwijnt na zo’n realisatie niet ineens alle angst uit je lichaam. De volgende keer dat je nuchter op een vrouw afstapt, of dat je een date hebt, zal je precies dezelfde spanning ervaren. Maar het kan een enorme geruststelling zijn als je weet dat ergens diep binnen in jou een versie van jou leeft die wél schijt aan oordelen van anderen heeft.

Jij bent toch echt die dronken gast

Mensen zijn geneigd om de dronken versie van zichzelf als een compleet ander wezen te zien. Maar dat is onzin. Het is gewoon een ongefilterde editie. Jij bent het nog steeds zelf. Jij bent degene die zo veel indruk maakte tijdens die ene avond waarop alles lukte. En dat betekent dat jij degene bent die dat succes opnieuw teweeg kan brengen.

Wat je te doen staat

Dus de volgende keer dat je bang bent, dat je merkt dat je jezelf inhoudt in het bijzijn van een mooie vrouw, weet je wat je te doen staat. Je moet het risico nemen. Het is je grootste kans op succes. En als je het obstakel eenmaal voorbij bent, voel je je precies even vrij als toen je dronken was. Terwijl je nog steeds broodnuchter bent, en daarom je scherpte behoudt. Een magische combinatie.

Wil je regelmatig nieuw advies ontvangen, helemaal gratis? Schrijf je dan in:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *