Een date regelen via WhatsApp: zo doe je dat

Als je een vrouw leuk vindt, ben je bang voor haar afwijzing. Tenminste, zo werkt dat voor de meeste mannen. En op zich is die angst geen probleem, je kunt er immers weinig aan doen. Het is alleen van groot belang dat je je koste wat kost niet door die angst laat leiden. Want dan maak je de verkeerde keuzes. Terwijl een date regelen via WhatsApp juist zo makkelijk kan zijn. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je dat moet doen.

Kom zo snel mogelijk to the point

Een vrouw ziet je vraag waarschijnlijk al aankomen. En anders heeft ze het wel door wanneer je erover begint. Daarom is het heel stom wanneer je je verzoek een lange inleiding geeft. Met zo’n aanloop laat je merken dat je eigenlijk niet durft. Dat je het eigenlijk liever niet vraagt, en dat je daarom alvast indirect aangeeft dat de vraag eraan zit te komen. Oftewel: je laat merken dat jij verwacht dat ze nee zegt. En dat is onaantrekkelijk.

Je komt iets brengen, in plaats van halen

Wie een vrouw om een date vraagt, heeft iets te bieden. Namelijk: zichzelf. Zo moet je erin staan. Zij mag blij zijn dat jij haar hebt uitgekozen om een keer wat mee te drinken. (Of wat je ook van plan bent om te doen op de eerste date.) Hoe meer jouw verzoek haar het gevoel geeft dat ze een kans kan grijpen, des te waarschijnlijker dat ze ja zegt. Daarom moet je zo snel mogelijk to the point komen. Wie weet dat de ander blij is met een verzoek, twijfelt niet. Die zegt meteen wat hij te bieden heeft.

Maak het voorstel concreet: datum, tijd, locatie

Onderdeel van to the point komen is duidelijkheid over wat je precies wil. Als je graag een drankje wil doen samen, dan noem je meteen een moment.

Heb je zin om zaterdag een koffietje te halen in het park?

Het voordeel van deze aanpak is niet alleen dat je zelfverzekerd overkomt. Je legt tegelijkertijd de druk op een duidelijk antwoord. Als ze niet wil, zegt ze nee. Als ze niet kan, zegt ze dát. Je weet door haar antwoord precies of ze ervoor openstaat of niet.

Als ze zegt dat ze niet wil

Mocht het gebeuren dat ze nee zegt, dan moet je je daar onmiddellijk bij neerleggen. Aandringen heeft geen enkele zin. Dat maakt de kans zelfs alleen maar kleiner. Je zegt gewoon ‘oké, zonde’ of iets in die richting en daarna niks meer. Alle vormen van druk, aandringen of wanhoop hebben een averechts effect. Niemand heeft zin om zaterdag een koffietje te halen in het park met iemand die daarom smeekt.

Als ze zegt dat ze niet kan

En als ze zegt dat ze niet kan, dan vraag je haar om een ander voorstel. ‘Ah oké, heb je een beter idee?’ Zo wordt zij onderdeel van het gezamenlijke plan, en ben jij niet degene die alles moet organiseren. Zolang ze ja zegt, heb jij de leiding. En zodra ze nee zegt, ligt de bal bij haar. Zo simpel is het, en meer hoef je niet te doen.

Als ze niet reageert

Dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid dat ze niet reageert. Daar heb ik een ander artikel aan gewijd.

Wil je meer van zulke inzichten krijgen over de relatie tussen mannen en vrouwen? Een date regelen via WhatsApp is natuurlijk nog maar het begin. Daarna krijg je nog veel meer vragen. Daarom raad ik je aan om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Helemaal gratis uiteraard.Eén antwoord op “Een date regelen via WhatsApp: zo doe je dat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *