Hoe belangrijk vrouwen het uiterlijk van een man vinden

Het is zo’n beetje de meest gestelde vraag in de gedachten van onzekere jongens. Hoe belangrijk vinden vrouwen het uiterlijk? Omdat mannen zelf geneigd zijn om vrouwen snoeihard te beoordelen uitsluitend op hoe ze eruitzien, zijn ze bang dat vrouwen dit zelf ook doen. In dit artikel zal ik je vertellen wat het antwoord op die vraag is. En ik zal je ook vertellen wat je met die informatie kunt doen.

Jammer joh, je uiterlijk is wel degelijk belangrijk

Om maar gewoon met de deur in huis te vallen: ja, ook vrouwen vinden het uiterlijk belangrijk. Knappe mannen zijn leuker dan lelijke mannen. Hoe knapper de man, hoe sneller de vrouw geïnteresseerd raakt. George Clooney hoeft minder moeite te doen om een vrouw te versieren dan de gemiddelde man. Dus helaas, het verhaal dat vrouwen eigenlijk helemaal niet om het uiterlijk van mannen geven, is een sprookje.

Nee, ze vinden het ook weer niet zó belangrijk

Maar ook het andere uiterste is onzin. Namelijk het verhaal dat lelijke mannen bij voorbaat zijn uitgesloten van kans op een leuke vriendin. Dit wordt vooral door mannen gedacht en gezegd die geen poot durven uitsteken. Die te bang zijn om een poging te wagen om een vrouw mee uit te vragen en die zichzelf vertellen dat ze te lelijk zijn. Ik ben te dik, te klein, te groot of te dun: hoe dan ook, ik ben te lelijk. En daarom willen vrouwen mij niet.

Je bent tegen jezelf aan het liegen

Nee, je zit jezelf alleen maar gerust te stellen en dat weet je best. Je vertelt jezelf dat je te lelijk bent om kans te maken zodat je geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen. Het ligt aan je uiterlijk, de eigenschappen waarmee je geboren bent, en daar kun je niets aan doen. Dus is het niet jouw schuld dat je geen vriendin hebt. Of dat je nog nooit een date hebt gehad. Of dat je nooit op een vrouw durft af te stappen. Het leven is voor jou gewoon veel moeilijker dan voor andere mannen.

Het uiterlijk is slechts een onderdeel

Wat zou het toch lekker zijn als dat de waarheid was, hè? Dat jij het echt veel moeilijker hebt. Dan hoefde je niets meer te doen. Maar de échte waarheid is dat het uiterlijk slechts één van vele manieren is waarop mensen worden beoordeeld. Dus ook mannen. Naast het uiterlijk speelt ook zelfvertrouwen een rol. En gevoel voor humor. Intelligentie. Sociale intelligentie. Handigheid in klusjes. Er zijn ontzettend veel verschillende waardeoordelen die voortdurend door vrouwen worden geveld, en het uiterlijk is daar slechts één van.

Iedere man heeft enorme zwaktes

Natuurlijk, het uiterlijk wordt door vrouwen belangrijker gevonden dan de vraag of een man een vogelhuisje kan bouwen. Maar dat neemt niet weg dat óók knappe mannen genadeloos worden veroordeeld om hun zwaktes. Het komt vaak genoeg voor dat knappe, gespierde mannen door vrouwen worden afgeschreven omdat ze geen normaal gesprek kunnen voeren. Omdat ze een klootzak zijn. Omdat ze geen humor hebben. Et cetera, et cetera.

Accepteer dat je lelijk bent, dan kom je een heel eind

Het heeft dus geen enkele zin om je af te vragen hoe belangrijk vrouwen jouw uiterlijk vinden. Misschien vinden ze je lelijk, misschien vinden ze je knap. Waarschijnlijk verschilt het per vrouw en daar kom je vanzelf achter. En de enige manier om erachter te komen hoe belangrijk ze jouw uiterlijk precies vinden, is door een poging te wagen. En als je ongenadig hard wordt afgewezen omdat ze je lelijk vindt, dan is zij een nare vrouw, en heb jij je best gedaan. Nou, was dat nou zo erg?

Het is veel simpeler dan je denkt

Zo simpel is het. Jawel, zo simpel is het wel degelijk. Je kunt jezelf blijven vertellen dat het ingewikkelder is, dat jij allerlei tactieken moet verzinnen om je aantrekkelijker voor te doen dan je bent, maar op de lange termijn heeft dat geen zin. Je maakt het alleen maar moeilijker voor jezelf. Hoe meer energie je besteedt aan eigenschappen waarover je je onzeker voelt, des te groter de rol die juist díé eigenschappen gaan spelen. Niet omdat vrouwen je daarom veroordelen, maar omdat jij jezelf erom afstraft. Je durft niet op een vrouw af te stappen omdat jij bang bent dat je lelijk wordt gevonden, dát is de waarheid.

Je kunt je uiterlijk alleen verzorgder maken, meer niet

En natuurlijk, er zijn heus wel dingen die je kunt doen om je verschijning aangenamer te maken. Ga naar de sportschool. Douche minimaal één keer per dag. Poets je tanden. Maar er komt een punt waarop je het lot moet laten beslissen. Waarop je moet zeggen: dit ben ik, en meer heb ik niet te bieden. Pas op dat moment valt die enorme last van je schouders, en ben je vrij om iedere vrouw aan te spreken zo vaak je maar wil. Want dat is toch wat je wil?

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer misverstanden over vrouwen

Wil je meer van zulke adviezen lezen? Dan is het verstandig om je aan te melden voor mijn persoonlijke nieuwsbrief. Ik stuur je om de zoveel tijd – niet te vaak, beloofd – een overzicht van mijn nieuwste artikelen. Handig toch?2 antwoorden op “Hoe belangrijk vrouwen het uiterlijk van een man vinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *